Mentek v službi najboljših

Od Nina Krivec v Novice

V prilogi Logistika dnevnika Finance je novinarka Kristina Koman podala pregled zasedenosti slovenskih skladišč.

V članku logistični svetovalec Stojan Grgič, kot primer dobre prakse izpostavlja BTC Logistični center, ki ima trenutno 58 tisoč paletnih mest in je letos v upravljanje prevzel tudi skladišče za družbo Atlantic Trade.

BTC, se ponaša s polno zasedenostjo skladiščnih kapacitet in za upravljanje logistike uporablja WMS Mentek Logistika Blaga.

Rešitev je v povezovanju

Na neustrezno informacijsko podporo in slabo opremljena skladišča opozarja tudi logistični svetovalec Stojan Grgič. Za zgled daje polno zasedenost skladiščnih zmogljivosti BTC Logistike, medtem ko imajo tisti, ki “še vedno delajo na roke”, prazna skladišča. Meni tudi, da morajo biti skladiščni prostori dovolj veliki, vsaj več tisoč paletnih mest, da lahko konkurirajo tujim skladiščnim zmogljivostim.

BTC Logistika raste zunaj Letališke

Skladiščni prostori BTC Logistike na Letališki cesti v Ljubljani merijo 25 tisoč kvadratnih metrov, skladiščne dejavnosti pa vodijo tudi na 22 tisoč kvadratnih metrih v skladišču Spara Slovenija . “Letos smo prevzeli upravljanje skladišč za Atlantic Trade in druge partnerje v skladiščih Droga Kolinske , in sicer na osem tisoč kvadratnih metrih skladišča,” razloži direktor Logističnega centra Janko Pirkovič. Njihove skupne zmogljivosti so zdaj 58 tisoč paletnih mest.

Tudi v Luki Koper se poslužujejo programske rešitve našega podjetja. WMS Mentek uporabljajo za vodenje pokritih skladišč v Sežani, prav tako pa tudi na terminalu sadje znotraj pristanišča.

Univerzalna Luka za vse vrste tovora

Po skladiščnih površinah vodijo skladišča Luke Koper. Celotno območje Luke je prosta carinska cona in obsega okoli 250 tisoč kvadratnih metrov pokritih in 900 tisoč metrov odprtih skladiščnih površin. Ponujajo tudi hlajena skladišča, hladilnice za globoko zamrzovanje (do minus 25 stopinj), pokrite skladiščne prostore in okoli tri tisoč metrov obale s 26 privezi za ladje. Imajo tudi približno 16 tisoč kvadratnih metrov odprtih in enako število pokritih skladišč v Sežani. Lani so pretovorili za 15,4 milijona ton tovora, rekord pa so dosegli leta 2008, ko so pretovorili milijon ton več. Podoben rezultat bi radi dosegli tudi letos.

Celoten članek je za branje dostopen na portalu dnevnika Finance.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Komentarji in povezave so onemogočene