Informacijska podpora skladiščni logistiki podjetja Menart

Od Nina Krivec v Novice | Projekti

Podjetje Menart Records d.o.o. se ukvarja z založništvom, skladiščenjem, distribucijo in trženjem tiskovin (revije, knjige, albumi, sličice,…), medijev (cd, dvd), igrač, bižuterije in sladkega programa.
Skladiščne kapacitete podjetja obsegajo 3200m2 skladiščnih površin, od tega je 2500m2 namenjeno skladiščenju (3.440 paletnih mest), 700m2 pa obsega skladiščni del namenjen izvajanju storitev na blagu (komisjoniranje, pakiranje in odprema blaga).
V skladišču sočasno operira 15 ljudi, ki dnevno obdelajo od 60 do 100 različnih naročnikov.
V januarju 2010 smo zaključili s projektom informatizacije logistike in distribucije v podjetju Menart z WMS Mentek Logistika blaga.

Potek dela v skladišču je standardiziran in voden preko ročnih brezžičnih terminalov (prevzem, komisjoniranje, izdaja). Uvedli smo standardizacijo označb blaga in skladiščnih lokacij.
Kot specifiko projekta velja poudariti novo razvito funkcionalnost; oddaljeno skladišče. Funkcionalnost omogoča premike med skladišči z uporabo vmesnega skladišča (prevoznega sredstva).

Preko XML izmenjevalnih datotek smo podprli delovanje in izmenjavo podatkov z obstoječo programsko opremo za vodenje financ in računovodstva VASCO.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Komentarji in povezave so onemogočene